Hozzávalók 5 adagban:
- 500 gramm zeller
- 4 ek olíva olaj
- 1 kk pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
Meghámozzuk a zellert és felvágjuk 6 cm hosszú, vékony hasábokra. Egy kis tálban összekeverjük az olíva olajat, fűszereket. Belemártogatjuk a pácba a zellercsíkokat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 45-50 perc alatt ropogósra sütjük a zeller csíkokat 200 fokra előmelegített sütőben. Ízlés szerint ehetjük önállóan, vagy különböző mártogatósokkal.
Energia - és tápanyagtartalom 1 adagban:
- Energia: 136 kcal
- Fehérje: 1 g
- Zsír: 12 g
- Szénhidrát: 5 g