Hozzávalók 6 db-hoz:
- 100 gramm apró szemű zabpehely
- 1 db tojás
- 1,5 dl mandulatej
- 100 g szeder
- 1 tk sütőpor
- 1 ek xilit plus
Elkészítés:
A tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorpótlóval, hozzákeverjük a zabpelyhet, a sütőport, és felöntjük növényi tejjel. A kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát, lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket, majd szilikon muffin formákba adagoljuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsültek-e a muffinok.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
- Energia: 100
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 2,5 g
- Szénhidrát: 15 g