Valentin napi csokoládés szív
(gluténmentes, diabetikus)
Hozzávalók 19 szívhez:
- 45 g margarin
- 150 g cukor- és gluténmentes étcsokoládé
- 2 db tojás
- 1 db avokádó
- 5 g nyílgyökér liszt
- 12 g mandulaliszt
- 12 g eritrit
- 10 g cukormentes kakaó/gluténmentes csokoládés pudingpor
- csipetnyi só
Elkészítés
A margarint és az összetördelt étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk. Amikor megolvadtak hozzáadjuk az eritritet és a két tojást. Kézi vagy gépi habverővel elkezdjük összekeverni. Közben hozzáadjuk az összetördelt avokádót, majd a nyílgyökér lisztet, mandulalisztet és a kakaót/pudingport, ill. a csipetnyi sót. Amikor csomómentesre kevertük sütőlappal kibélelt kisebb méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 150°C-on 30 percig sütjük. Amikor megsült és kihűlt közepes méretű szív szaggatóval formázunk szíveket belőle. Szárított vagy firss mentával díszíthetjük és tálalhatjuk a végén.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 88 kcal
Fehérje: 1,8 g
Zsír: 7,3 g
Szénhidrát: 4,3 g