Hozzávalók 20 db-hoz:
- 180 g zabpehelyliszt
- 20 g búzasikér
- 125 g laktózmentes túró
- 80 g laktózmentes vaj
- 3 ek víz
- 1 tk só
- 1 tk szódabikarbóna
- 100 g laktózmentes sajt
- 1 db tojás
Elkészítés:
Összekeverjük a zabpehelylisztet búzasikért, túrót, szódabikarbónát, sót és hideg vajat hozzámorzsolva, kevés víz segítségével egynemű tésztát készítünk. Kis pihentetés után 1 cm vastag tésztát nyújtunk belőle és egy pogácsa szaggató segítségével kiszaggatjuk. Egy tepsibe rakjuk őket, majd a tetejüket lekenjük tojássárgával, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db pogácsában:
- Energia: 101 kcal
- Fehérje: 5 g
- Zsír: 6 g
- Szénhidrát: 7 g