Hozzávalók 12 szelet tortához:
Piskótához:
- 4 db tojás
- 80 g eritrit
- 100 g zabpehelyliszt
Töltelékhez:
- 500 ml laktózmentes joghurt
- 450 g laktózmentes túró
- 20 g zselatin
- 80 g eririt
Díszítéshez:
- 500 g erdei gyümölcs keverék
- 20 g zselatin
- 15 g eritrit
Elkészítés:
Piskóta: A tojásfehérjéket az eritrittel kemény habbá verjük. Majd fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, és kis adagokban, óvatosan hozzákeverjük az átszitált lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22-24 cm átmérőjű tortasütőformát, és óvatosan beleöntjük a masszát, egy habkártya segítségével elegyengetjük a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Töltelék: 2 dl joghurtot felteszünk egy lábosba melegedni, majd mikor már langyos, hozzákeverünk egy tasak zselatint és forráspontig melegítjük. Közben a maradék joghurtban simára turmixoljuk a túrót, és hozzáadjuk a már kissé kocsonyás állagú zselatint és ízlés szerint édesítjük. 2-3 órára a masszát hűtőbe helyezzük, majd ha már kezd szilárd szerkezetűvé vállalni, akkor a piskóta tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
Díszítés: Miután további 1 órát pihentettük a piskóta tetején lévő krémet, egyenletes eloszlatjuk rajt a gyümölcsöket. Ezután 20 g zselatint 3 dl vízben 1 evőkanál eritrittel feloldunk, kissé kihűtjük, majd amikor kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
- Energia: 151 kcal
- Fehérje: 14 g
- Zsír: 4 g
- Szénhidrát: 13 g