(tojásmentes, diabetikus)
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 g kuszkusz (szárazon mérve)
- 5 g chia mag (egy mokkás kanál)
- 1 teáskanál utifűmaghéj
- 1 dl 1,5%-os tej
- 10 g durvára vágott dió
- 15 g eritrit (3 teáskanál)
- 30 g sovány tehéntúró
- 1 közepes db őszibarack ( 80 g tisztítva)
- 1 szem szilva (40 g tisztítva)
- fűszer: fahéj (ízlés szerint)
Elkészítés:
Egy kisméretű lábasba tesszük a tejet, a durvára vágott diót, eritritet, fahéjat és a túrót. Forralás közben kézi habverővel simára keverjük a túrót a tejben, majd ha felforrt levesszük a tűzről és utána öntjük bele az előre kimért chia maggal és utifűmaghéjjal összekevert kuszkuszt. Fedővel lefedjük és pár percig állni hagyjuk, amíg puha nem lesz. Közben kockára vágjuk a gyümölcsöket és ezt követően összekeverjük a kuszkusszal, kis edénybe helyezzük az adagokat és hűtőben pihentetjük 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek. Ha kész, akkor egy tányérra ráborítjuk és citfomfűvel, mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
- Energia: 180 kcal
- Fehérje: 6 g
- Zsír: 18 g
- Szénhidrát: 22 g
A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus