(tojásmentes, diabetikus)
Hozzávalók 2 személyre:
- 180 g sovány túró
- 15 g tejszínes tormakrém (1 púpos teáskanál)
- 80 g paradicsom (1 kisebb db)
- 250 g kaliforniai paprika
- 5 g tökmag
- 1 szelet teljes kiőrlésű tortilla
- Ízesítéshez: póréhagyma, bazsalikom, bors, (só)
- 2 szem olívabogyó a díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés:
A túrót beletesszük egy mélytányérba és összekeverjük a tormával. Kockára vágjuk a paradicsomot, felaprítjuk a bazsalikomot és a póréhagymát, majd ezeket is hozzákeverjük a túróhoz. Ez után borssal, esetleg sóval ízesítjük. Ha elkészült a krém a paprikát négyfelé vágjuk, kiszedjük belőle a magokat, majd megtöltjük őket a túróval. Ezt követően a tökmagot megpirítjuk és a túró tetejére szórjuk. Végül pedig a tortilla két oldalát kicsit megsütjük serpenyőbe, 8 kis háromszögre vágjuk, majd olívabogyó karikával díszítve tálaljuk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 270 kcal
Fehérje: 20 g
Zsír: 6,5 g
Szénhidrát: 31 g
Sárga Diána dietetikus receptje