(gluténmentes, laktózmentes, diabetikus)
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 nagyobb méretű cukkini
- 1 db kápia paprika
- 1 konzerv tonhal (olíva olajban)
- 125 g natúr krémsajt (szükség esetén laktózmentes)
- 2 evőkanál light majonéz
- 1 pici fél fej vöröshagyma
- friss póréhagyma
- só, bors
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és hosszában szeletelő/ zöldségtisztító segítségével 8 vékony csíkot vágunk. Ezt követően forrásban lévő sós vízben kb. 3 percig főzzük, majd az idő elteltével leöntjük róla a vizet és egy deszkára egymás mellé helyezzük a szeleteket. A tonhalat kibontjuk, és amennyire csak lehet, lecsepegtetjük róla az olajat, majd a paprikát és a vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk. Ezután a krémsajtot kikeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a halat, a paprikát és a hagymát, majd ízesítjük sóval, borssal és amennyire csak lehet, egyenletesen elkeverjük. Ha elkészült a töltelék, akkor a cukkini csíkokra egyenletesen elosztva helyezzük, óvatosan feltekerjük és póréhagymával átkötve kettesével tálaljuk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
- Energia: 121 kcal
- Fehérje:6 g
- Zsír: 9 g
- Szénhidrát: 6 g
Sárga Diána
dietetikus