( gluténmentes, diabetikus)
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 300 g cékla
- 150 g natúrjoghurt
- 2 evőkanál light majonéz
- 4 szelet teljes kiőrlésű tortilla / gluténmentes tortilla
- 20 g pirított tökmag
- citromlé, só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
A céklát hideg vízbe tesszük és héjával együtt addig főzzük, amíg puha nem lesz. Amikor elkészült és kicsit kihűlt könnyedén el lehet távolítani róla a héját. Nagyobb darabokra vágva aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk a joghurttal, majonézzel és a fűszerekkel. 4 kis edénybe helyezzük a krémet és a tetejükre pirított tökmagot szórunk.
A tortillákat serpenyőben kicsit megpirítjuk majd háromszögekre vágva a krém mellé tálaljuk. Kiváló előételnek vagy kisétkezésre. Ízlés szerint a tortilla helyett akár friss zöldségcsíkokkal is tálalható.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
- Energia: 194 kcal
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 8 g
- Szénhidrát: 20 g
Receptet összeállította: Sárga Diána - dietetikus