Ha váratlanul vendégek toppannak be, gyorsan el tudjuk készíteni és ízletes uzsonnaként, vacsoraként lehet nekik tálalni ezt a gluténmentes, tejmentes, diabetikus tojásmuffint.
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 6 db tojás
- 3 evőkanál útifű maghéj
- 100 g kaliforniai paprika
- bazsalikom
- só
- bors
Ízlés szerint adhatunk hozzá sonkát, sajtot, és bármilyen zöldséget, amit otthon találunk.
Elkészítés
A tojásokat felverjük és csomómentesre keverjük az útifűmaghéjjal. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. Szilikonos muffinformánk aljába rakjuk a felkockázott kaliforniai paprikát és szépen eloszlatjuk rajtuk a tojást. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük.
Energia – és tápanyagtartalom 1 db muffinban:
Energia: 97 kcal
Fehérje: 8 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 2 g
A receptet összeállította
Varga Dóra dietetikus