Hozzávalók 10 db grissini-hez:
-150 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
-50 gramm búzaliszt
-150 ml víz
-5 gramm instant élesztő
-2 evőkanál extra szűz olívaolaj
-1 kávéskanál só
-70 gramm sűrített paradicsom
-1 gerezd fokhagyma
-2 teáskanál oregáno és bazsalikom
Elkészítés:
Langyos vízben elkeverjük az élesztőt és megvárjuk, míg felfut. Közben kimérjük a liszteket, hozzáadjuk az olívaolajat, 1-1 teáskanál oregánot és bazsalikomot, átzúzott fokhagymát, kevés sót, majd az élesztős víz segítségével rugalmas tésztát gyúrunk. Fél-egy órán keresztül hagyjuk meleg helyen kelni. Ha duplájára dagadt,
kicsit átgyúrjuk és 3-4 mm vékony tésztát nyújtunk, lehetőleg négyzet alakúra. Lekenjük a bazsalikomos, oregános paradicsomszósszal, majd a tésztát félbe hajtjuk. Egy éles késsel kb. 1 cm széles csíkokat vágunk és megcsavarjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 10 perc alatt süssük ropogósra.
A tészta jól használható pizzatésztaként is.
Energia – és tápanyagtartalom 1 db-ban:
- Energia: 93 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 2 g
- Szénhidrát: 14 g