Hozzávalók 2 adaghoz:
- 35 gramm tápióka gyöngy
- 16 gramm nyírfacukor
- 300 ml laktózmentes tej
- 1 rúd vanília
- 100 gramm szeder
Elkészítés:
A tápióka gyöngyöket 20 percre háromszoros mennyiségű vízbe áztatjuk. (Ez a lépés a nagy szemű gyöngyök használatánál különösen fontos.) Majd leszűrjük és forró tejben folytonos kevergetés mellet kocsonyás állagúra sűrítjük. A puding sűrűségű masszához hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és ízlés szerint édesítjük. Majd poharakba szedjük és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Tápanyag összetétel 1 adagban:
• Energia: 176 kcal
• Fehérje: 6 g
• Zsír: 3 g
• Szénhidrát: 32 g