(tejmentes,diabetikus)
Hozzávalók:
- 60 dkg sült sütőtök
- 8 dkg kókuszzsír
- 18 dkg Graham búzaliszt (dr. Grehem)
- 18 dkg xilit
- 2 db tojás
- 0.5 dl mandulatej (cukormentes)
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A sütőtököt kis darabokra vágjuk, és 200 fokos sütőben nagyjából 1,5 óra alatt puhára sütjük. Miután kihűlt, leszedjük a héját, és villával összenyomkodjuk a belsejét. Egy nagy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a xilittel, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt. Összedolgozzuk a masszát a Graham liszttel, sütőtök pürével, mandulatejjel, sütőporral és a fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35 perc alatt arany barnára sütjük.
(Képünk illusztráció.)