Hozzávalók 8-10 db palacsintához:
- 200 g zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 1 ek kakaópor
- 600 ml ásványvíz
- 800 ml cukormentes mandulatej
- 120 g köles
- 80 g eritrit
- 2 db barack
Elkészítés:
A palacsinta tésztához összekeverjük a zabpehelylisztet, a tojást, kakaóport, és annyi ásványvizet öntünk hozzá, hogy egy jó állagú tésztát kapjunk. A zabpehelyliszt magas rost tartalma miatt több folyadékot igényel, mint a búzalisztes változat. 10-15 percre hűtőben pihentetjük a keveréket. Kevés olajat felhevítünk a palacsinta sütőben, majd hozzáöntjük az elkevert tésztához, és ki is süthetjük a kakaós palacsintákat.
Közben, vagy akár előtte elkészítjük a "tejberizst" kölesből és mandulatejből. A mandulatejet felforraljuk, hozzáadjuk a megmosott kölest, majd néha megkeverve felforraljuk újra. Ha forr, fedő alatt kis lángon főzzük tovább kb 30. percig, és a végén hozzákeverjük az eritritet is. Ha a köles megpuhult, levesszük a tűzről, fedő alatt pihentetjük kb. 20 percig, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt "tejberizst" eloszlatjuk a palacsinta egyik felén, a felső végét levágjuk a tésztának. Egy vonalban a kölesre tesszük a felszeletelt gyümölcsöt, és szorosan feltekerjük a palacsintát.
1 órán át hűtőben pihentetjük, majd éles kés segítségével feldaraboljuk, így megkapjuk a sushi külsővel rendelkező palacsintákat.
Energia - és tápanyagtartalom 1 db palacsintában:
- Energia: 200 kcal
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 5 g
- Szénhidrát: 31 g