Maradt még a húsvétra beszerzett tojásból? Egy egyszerűen elkészíthető, gyors salátát ajánlunk, ami tejmentes, gluténmentes, és még az inzulinrezisztensek diétájába is beilleszthető.
Hozzávalók 4 főre
- 4 db főtt tojás
- 250 g alma (hámozva mért mennyiség, kb. 2 db közepes méretű)
- 1 marék snidling
- 1 dl zabtejszín
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- só, bors
Elkészítés
Az almákat megtisztítjuk, magházuktól megfosztjuk, s apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével. A főtt tojásokat megpucoljuk, sárgájukat kikaparjuk. A kikapart sárgáját villával összetörjük, elkeverjük zabtejszínnel, sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérjét felkockázzuk, összeforgatjuk az almadarabokkal és az aprított snidlinggel, végül ráöntjük a zabtejszínes keveréket.
Minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.
Tipp! Teljes kiőrlésű kenyérrel, korpás keksszel tálaljuk.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
- energia: 130 kcal
- szénhidrát: 8 g
- zsír: 7 g
- fehérje: 7 g
A receptet összeállította:
Szarka Dorottya dietetikus