Hozzávalók 4 palacsintához:
- 110 gramm hajdinaliszt
- 5 gramm útifűmaghéj
- 3-3,5 dl szódavíz
- fél tk só
- fél tk szódabikarbóna
- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg szeletelt sonka
- 2 tk olíva olaj
Elkészítés:
1 dl vízhez hozzáadjuk az útifűmaghéjat és kocsonyás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a masszához a hajdinalisztet, sót, szódabikarbónát és a szódavizet. 1-2 órán keresztül a tésztát hűtőben pihentetjük, majd ha szükséges, akkor a palacsinták sütése előtt kis mértékben hígítunk a tésztán. A galette-ek egyik oldalát kevés olívaolajon megsütjük, majd megfordítás után megszórjuk reszelt sajttal a már megsült oldalát, majd a sajtra ráfektetek egy szelet sonkát. A hajdinapalacsinta négy oldalát felhatjuk,úgy hogy középen egy kevés rés maradjon. Friss salátával tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
- Energia: 241 kcal
- Fehérje: 14 g
- Zsír: 10 g
- Szénhidrát: 21 g