(gluténmentes, laktózmentes, diabetikus)
Hozzávalók 10 szelethez:
- 100 g quinoa
- 1 db paradicsom
- 2 db tojás
- 1 teáskanál olívaolaj
- ½ csomag sütőpor
- 80 g light trappista sajt / laktózmentes sajt
- 1 evőkanál lenmagpehely
- fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A quinoát kétszer annyi sóval, borssal ízesített vízben feltesszük főni. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk fokhagymagerezdeket és egy teáskanálnyi olíva olajon, alacsony hőfokon pirítjuk őket. Amikor megfőtt a quinoa belekeverjük a paradicsomot és a hagymát, majd hagyjuk kihűlni. Közben lereszeljük a sajtot, felverjük a tojást és ízesítjük fűszerekkel. Amikor kihűlt a quinoa hozzáteszünk egy evőkanál lenmagpelyhet. A tojásba belekeverjük a sütőport, hozzáöntjük a quinoához és összedolgozzuk őket. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd egyenletesen vékonyan eloszlatjuk benne a masszát. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15 percig sütjük, majd ráhelyezzük a sajtot és tovább sütjük még kb. 5 percig. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kicsit kihűlni. Tálalhatjuk önmagában, különféle mártogatóssal vagy akár pizza alapjaként is szolgálhat.
Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
- Energia: 88 kcal
- Fehérje: 6 g
- Zsír: 4 g
- Szénhidrát: 8 g
Sárga Diána
dietetikus