Hozzávalók 16 szelethez:
- 250 g hántolt köles
- 1 l tej
- 125 g vanília ízű sütőmargarin
- 120 g eritrit
- 4 db tojás
- 150 g darált dió
A krémhez:
- 2 dl tejszín
- 250 g mascarpone
- 100 g eritrit
- 400 g diabetikus ribizli lekvár
Elkészítés:
A kölest a tejjel, a margarinnal, és a csipet sóval kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, akkor vízzel pótolhatjuk az elpárolgott folyadékot. Ha megfőtt, hozzáadjuk az eritritet és langyosra hűtjük. Ezután belekeverjük a tojásokat és a darált diót. Sütőpapírral kibélelt tortaformában (25 cm átmérőjű), 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Miután kihűlt, óvatosan kettévágjuk.
Krém: a tejszínt habbá verjük. A mascarponét kikeverjük az eritrittel, majd a tejszínhabot óvatosan belekeverjük.
Az egyik tortalapra rákenjük a mascarponés krémet, majd a lekvár felét. Rátesszük a másik lapot, és azt is megkenjük a krémmel. A lekvárt márványosan elkenjük a tetején.
Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
- Energia: 370 kcal
- Fehérje: 6,25 g
- Zsír: 24,6 g
- Szénhidrát: 22,5 g
A receptet összeállította és a fotót készítette:
Rajcsik Enikő, dietetikus