Reggeli zabkása
(diabetikus, tejmentes, tojásmentes)
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 40 g nagyszemű zabpehely (gluténérzékenyek garantált gluténmentes zabbal készítsék!)
- 1 ek kávé
- 10 g étcsokoládé tej- és cukormentes
- 1 ek chia mag
- 1 csipet fahéj
- 150-170 ml forró víz
Elkészítés:
Frissen főtt kávéba daraboljuk az étcsokoládét, megvárjuk míg feloldódik benne, ha szükséges kevés forró vizet is adunk hozzá. Egy tálba rakjuk a zabpelyhet, chia magot és a csokoládés kávés keveréket, majd egy kevés fahéjjal ízesítjük. Leöntjük forró vízzel és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap reggel tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal, vagy akár önmagában is.
Energia - és tápanyagtartalom 1 adagban
Energia: 262 kcal
Fehérje: 9 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 32 g