Hozzávalók:
- 140 gramm zabpehelyliszt
- 60 gramm zabkorpa
- 80 gramm xilit
- 8 db tojás
- 200 gramm kimagozott meggy
- 2 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál fahéj
- késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
Első lépésben szétválasztjuk a tojásokat, külön edénybe tesszük a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához hozzáadjuk a xilitet, és fehéredésig keverjük. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és a fűszereket. Ha nem elég folyékony a massza, akkor kevés vizet keverünk hozzá. Majd lazítjuk a tésztát a fehérjék kemény habjával, és végül a kimagzott, lecsepegtetett meggyet is a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Összeállította: Varga Dóra - dietetikus - Budai Allergiaközpont
Dietetikai konultáció: Varga Dóra
Az alapanyagokat az EgészségÁruda-ból szereztük be.
forrás: allergiakozpont.hu