(tejmentes, diabetikus)
Hozzávalók 20 db-hoz:
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g kókuszzsír
- 1 db tojás
- 2 ek negyedannyi ugyanannyi édesítőszer
- fél csomag sütőpor
- 70 gramm cukormentes étcsokoládé
Elkészítés:
A kókuszzsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sütőport, édesítőszert és alaposan összedolgozzuk. Majd az apró darabokra tört csokoládét is hozzákeverjük. Fél - 1 órára hűtőbe tesszük a henger alakúra formázott masszát, hogy a tészta kellően összeálljon. 1-1,5 cm-es korongokat vágunk a tésztából és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszet.
Energia és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 100 kcal
Fehérje: 2 gramm
Zsír: 7 gramm
Szénhidrát: 7 gramm