Hozzávalók:
- 400 gramm Schar mix B
- 200 g margarin
- 175 g tejföl
- 3 tk instant dr. oetker élesztő
- 2 tk utifűmaghéj
- 2 tk só
- szezámmag a tetejére
Elkészítés:
Dolgozzuk össze a lisztet, margarint, élesztőt, tejfölt, majd dagasszuk össze ruganyos tésztává, végül adjuk hozzá az útifűmaghéjat és egy kis sót. Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra és szaggassunk kis pogácsákat belőle. Tetejét kenjük meg tojással és szórjuk meg szezámmaggal, vagy bármilyen más maggal. 50 fokos sütőben kelesszük 1,5-szerésre, végül előmelegített 190 °C fokos sütőben süssük, míg szép aranybarna nem lesz.
Összeállította: Varga Dóra - dietetikus - Budai Allergiaközpont
Dietetikai konultáció: Varga Dóra
Az alapanyagokat az EgészségÁruda-ból szereztük be.
forrás: allergiakozpont.hu