Pizzás grissini
(diabetikus, tejmentes, tojásmentes)
Hozzávalók:
- 150 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 gramm búzaliszt
- 150 ml víz
- 5 gramm instant élesztő
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 70 gramm sűrített paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál oregánó és bazsalikom
Elkészítés:
Langyos vízben elkeverjük az élesztőt és megvárjuk, míg felfut. Közben kimérjük a liszteket, hozzáadjuk az olívaolajat, 1-1 teáskanál oregánót és bazsalikomot, átzúzott fokhagymát, kevés sót, majd az élesztős víz segítségével rugalmas tésztát gyúrunk. Fél-egy órán keresztül hagyjuk meleg helyen kelni. Ha duplájára dagadt,
kicsit átgyúrjuk és 3-4 mm vékony tésztát nyújtunk, lehetőleg négyzet alakúra. Lekenjük a bazsalikomos, oregánós paradicsomszósszal, majd a tésztát félbe hajtjuk. Egy éles késsel kb. 1 cm széles csíkokat vágunk és megcsavarjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 10 perc alatt süssük ropogósra.
Összeállította: Varga Dóra - dietetikus - Budai Allergiaközpont
Dietetikai konultáció: Varga Dóra
Az alapanyagokat az EgészségÁruda-ból szereztük be.
forrás: allergiakozpont.hu