Hozzávalók:
150 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
50 gramm búzaliszt
150 ml víz
5 gramm instant élesztő
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 kávéskanál só
70 gramm sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál oregánó
2 teáskanál bazsalikom
Elkészítés:
Langyos vízben elkeverjük az élesztőt és megvárjuk míg felfut. Közben kimérjük a liszteket, hozzáadjuk az olívaolajat, 1-1 teáskanál oregánót és bazsalikomot, átzúzott fokhagymát, kevés sót, majd az élesztős víz
segítségével rugalmas tésztát gyúrunk. Fél-egy órán keresztül hagyjuk meleg helyen kelni. Ha duplájára dagadt, kicsit átgyúrjuk és 3-4 mm vékony tésztát nyújtjuk lehetőleg négyzet alakúra. Lekenjük a bazsalikomos, oregánós paradicsomszósszal, majd a tésztát félbe hajtjuk. Egy éles késsel kb. 1 cm széles csíkokat vágunk és megcsavarjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 10 perc alatt süssük ropogósra.