IR-kompatibilis, könnyen elkészíthető - munkahelyi ebédként vagy nassolás helyett a TV előtt ülve fogyasztható.
Hozzávalók 4 főre
- 240 g kuszkusz (szárazon mérve)
- 4 db közepes méretű paradicsom
- 15-20 szem magozott fekete olívabogyó
- 8 teáskanál zöld pesto
- 8 teáskanál olívaolaj
- 8 teáskanál reszelt parmezán sajt
- Fűszerek: só, bors, pici citromlé, bazsalikom
Elkészítés
A kuszkuszt kimérjük és egy hőálló edénybe tesszük, majd leöntjük annyi forró vízzel, hogy épp ellepje. Letakarjuk a tetejét és kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Közben apró kockára vágjuk a paradicsomokat, ízlés szerint felkarikázhatjuk az olívabogyókat. Amikor elkészült a kuszkusz belekeverjük a paradicsomot és az olívabogyót, ízesítjük pestóval, olívaolajjal, citromlével és fűszerekkel. Végül pedig reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Energia-és tápanyag tartalom 1 adagban:
Energia: 405 kcal
Fehérje: 13 g
Zsír: 16 g
Szénhidrát: 51 g
A receptet és fotót készítette:
Sárga Diána, dietetikus