(gluténmentes, tojásmentes, diabetikus)
Hozzávalók 2 személyre:
250 g csirkemell filé
300 g cukkini
80 g paradicsom (1 db)
120 g kaliforniai paprika
30 g zöld pesto
30 g olívabogyó
50 g zsírszegény reszelt sajt
1 evőkanál olívaolaj
Fűszerek: friss bazsalikom, só, bors, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemell filét csíkokra vágjuk és bepácoljuk sóval, borssal, aprított fokhagymával és 1 evőkanál olíva olajjal, majd állni hagyjuk. Közben apró kockára vágjuk a paradicsomot és a paprikát. Cukkiniből szeletelővel, vagy ennek hiányában késsel hosszú vékony, spagetti formájú „tésztát” készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, majd serpenyőbe kicsit megpároljuk úgy, hogy roppanós maradjon. Mikor elkészült hozzákeverjük a pestot, a friss bazsalikomot, a paradicsomot és a paprikát. Tálalás előtt a csirke csíkokat megsütjük.
Tányérba helyezzük a cukkini tésztát, tetejére rátesszük a csirke csíkokat, olívabogyó karikát és kevés reszelt sajtot szórunk rá.
Energia-és tápanyagtartalom egy adagban:
- Energia: 400 kcal
- Fehérje: 44 g
- Zsír: 19 g
- Szénhidrát: 15 g
Sárga Diána dietetikus receptje.