Mediterrán burgonyagombóc bazsalikomos-fűszeres paradicsomöntettel gluténmentesen, tojásmentesen. Kiváló egytálétel, laktató nyári ebéd vagy vacsora a családnak.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 700 g burgonya
- 4 evőkanál cukormentes almapüré
- 150 g barna rizsliszt
- 400 g paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 g olívaolaj
- 100 g mozzarella
- só, bors, friss bazsalikom, oregánó
Elkészítés:
A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk és villával összetörjük, majd elkeverjük az almapürével, a sóval és a borssal. A tésztából hengereket formázunk, és kis darabokra vágjuk. Sodorjunk mindegyik darabkán egyet, hogy kerekebb formájuk legyen. Bő, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz felszínére.
A paradicsomokat félbevágjuk, és egy tepsibe tesszük. Fűszerezzük friss bazsalikommal és oregánóval, sóval, borssal. Meghintjük a zúzott fokhagymával, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. 25 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, majd leturmixoljuk.
A leszűrt gnocchit a paradicsompürével meglocsolva, mozzarellával meghintve tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 433 kcal
Fehérje: 13,6 g
Zsír: 10,4 g
Szénhidrát: 69 g
A receptet összeállította: Rajcsik Enikő, dietetikus
(a fotó illusztráció)