Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g teljes kiőrlésű kuszkusz
- 4 dl cukormentes mandulatej
- 1 nagy narancs
- 1 gránátalma
- 50 g pisztácia
- 2 evőkanál eritrit
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
Felmelegítjük a mandulatejet és ráöntjük a kuszkuszra, hozzákeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét és ízlés szerint édesítjük. Lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk duzzadni. Miután az összes tejet beszívta, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt narancsot, a jól lecsepegtetett gránátalmamagokat, valamint a durvára darabolt pisztáciát.
Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
- Energia: 328 kcal
- Fehérje: 10 g
- Zsír: 8,5 g
- Szénhidrát: 50 g