Muffin - ezúttal naranccsal és áfonyával. Tojásmentes recept
HOZZÁVALÓK 12 db muffinhoz:
- 225 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál chia mag
- 0.5 dl narancslé
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál citromlé
- 150 g (mirelit) áfonya
- 70 ml kókuszzsír
- 4 teáskanál méz
- 1/2 teáskanál narancs kivonat
- 1/2 teáskanál só
- 1 narancs héja
ELKÉSZÍTÉS:
Adjuk a chia magot a narancsléhez, egy másik edényben a tejhez a citromlevet. Hagyjuk állni mindkettőt 10 percig, majd keverjük össze őket egymással, a mézzel, a (megolvasztott) kókuszzsírral és a narancs kivonattal.
A lisztet a sóval és a sütőporral keverjük el, majd öntsük hozzá lassan a folyékony hozzávalókat, miután a chia mag megduzzadt. Adjuk hozzá az áfonyát és egy evőkanál narancshéjat. Óvatosan keverjük össze, majd 12 egyenlő részre adagoljuk a kiolajozott muffinformákba.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, amíg aranybarnára sül.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
- Energia: 141 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 7 g
- Szénhidrát: 15 g
A receptet összeállította: Rajcsik Enikő dietetikus.