(gluténmentes, diabetikus)
Hozzávalók 1 személyre:
4 közepes méretű gombafej (kb. 120 g)
10 g szárított paradicsom
4 db mozarella golyó
1 evőkanál olívaolaj
120 g zöldborsó
100 g sárgarépa
40 g kefir
2 teáskanál mustár
só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
A gombafejek törzsét eltávolítjuk, majd a fejeket alaposan megmossuk. Ezt követen egy pici hőálló edénybe helyezzük. Apróra vágjuk a szárított paradicsomot és a mozarellával együtt beletöltjük a gombafejekbe. Mielőtt elkezdjük sütni, fűszerezzük egy pici sóval és borssal, bazsalikommal egy evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és 150°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.
Közben megtisztítjuk a sárgarépát, apró kockákra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főzni. A fagyasztott vagy konzerv zöldborsót előkészítjük, szükség esetén kicsit megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Amikor elkészült a sárgarépa akkor összekeverjük a zöldségeket, ízesítjük kefirrel, mustárral, pici sóval, borssal és végül az elkészült gombafejek mellé tálaljuk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 400 kcal
Fehérje: 22 g
Zsír: 19 g
Szénhidrát: 38 g
Sárga Diána
dietetikus