(tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, IR-kompatibilis)
Hozzávalók 4 főre
100 g nyers zöldborsó
1 kis gerezd fokhagyma
10 g vöröshagyma
30 g natúr földimogyoró
2 evőkanál olívaolaj
víz, citromlé
só, bors, friss bazsalikom
Elkészítés
A zöldborsót szükség esetén kipirgáljuk és alaposan megmossuk. Egy olyan edénybe helyezzük az alapanyagokat, amelybe majd össze tudjuk turmixolni őket. Először a zöldborsót kevés vízzel, olívaolajjal, a hagymafélékkel, földimogyoróval és a friss bazsalikommal alaposan összeturmixoljuk, majd tetszés szerint ízesítjük citromlével, sóval és borssal.
Tálalhatjuk teljes kiőrlésű pékáru vagy friss zöldségcsíkok mellé. Tökéletes lehet reggelire, vacsorára, kisétkezésekre, de akár az útravaló szendvics részét is képezheti a krém.
Energai-és tápanyagtartalom 1 adagban (40 g)
Engergia: 126 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 5 g
Receptet és fotót készítette:
Sárga Diána, dietetikus