(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, diabetikus)
Hozzávalók 2 személyre:
200 g csirkemell filé
100 g rukkola
50 g sótlan földimogyoró
2 evőkanál szójaszósz (gluténmentes)
2 evőkanál olíva olaj
Fűszerek: só, fehér bors, fekete bors, koriander, curry
Elkészítés:
A csirkemell filét megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A szójaszószból, olíva olajból és a fűszerekből készülő páclébe beleforgatjuk a csirkemell csíkokat a durvára vágott mogyoróval. Fél - 1 óra erejéig állni hagyjuk őket a pácban, hogy kellő mértékben összeérjenek az ízek. Kevés olíva olajon puhára pároljuk a csirkemellet 10-15 perc alatt. Eközben megmossuk a rukkolát és egyenletesen eloszlatjuk a tányéron, majd tálaláskor ráhalmozzuk a mogyorós fűszeres csirkemell csíkokat.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 400 kcal
Fehérje: 35 g
Zsír: 26 g
Szénhidrát: 8 g
Sárga Diána, dietetikus