(gluténmenes, tejmentes, tojásmentes)
Hozzávalók 16 szelethez:
- 220 g rizsliszt (itt beszerezhető)
- 30 g lenmagpehely (itt beszerezhető)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- 7-8 dl víz
- 6 evőkanál étolaj
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor (itt beszerezhető)
- 3-4 db tetszőleges gyümölcs
Elkészítés:
Egy mély tálba kimérjük a rizslisztet, a lenmagpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, 3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat. Egy kis pohárba tesszük a lenmagpelyhet és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd 5-10 perc várakozás után hozzáadjuk a lisztes tálhoz. Ezt követően kerül a masszába az étolaj, citromlé, és annyi vizet (2-3 dl) teszünk hozzá, hogy egy nem túl folyós, jól keverhető tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük, majd még egyszer ennyi ideig a sütőben hagyjuk. Közben elkészítjük a pudingot a szokásos módon, annyi különbséggel, hogy tej helyett vizet adunk hozzá és ízesítjük a maradék egy evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és kevés fahéjjal. Ha kihűlt a piskóta, leöntjük a langyos pudinggal és ízlés szerint díszítjük a tetejét gyümölcsökkel. Néhány órán át hűtőben pihentetjük.
Energia - és tápanyagtartalom 1 szeletben:
- Energia: 138 kcal
- Fehérje: 2 g
- Zsír: 6 g
- Szénhidrát: 20 g