Hozzávalók (10 darabhoz):
-
250 g rizsliszt
- 4 ek útifű maghéj
- 3 db tojássárgája
- 120 g méz
- 3 dkg kókuszzsír
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 5 g szódabikarbóna
- 1 dl mandulatej
- kevés citromhéj
- 120 ml langyos víz
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat beáztatjuk 120 ml vízbe, és állni hagyjuk kb. 5-10 percig, amíg egy kocsonyás állagú masszát nem kapunk belőle. A rizslisztet összekeverjük a fűszerekkel, 2 db tojás sárgával, hozzáadjuk a mandulatejben elkevert szódabikarbónát és az útifűmaghéjból álló kocsonyás masszát. A mézet meglangyosítjuk vízgőz felett, majd a lisztes keverékhez csurgatjuk. Az egész tésztát összedolgozzuk a kézmeleg kókuszzsírral, majd 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük a tésztát. 1 cm vastag tésztát nyújtunk belőle és tetszőleges formára szaggatjuk. A kész formákat megkenjük tojássárgájával, ízlés szerint díszíthetjük őket olajos magvakkal, és 10-15 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
- Energia: 175 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 5 g
- Szénhidrát: 30 g