(tojásmentes, laktózmentes, IR-kompatibilis)
Hozzávalók 4 főre:
280 g bulgur (szárazon mérve)
4 db közepes méretű paradicsom
80 g fekete olíva bogyó
40 g póréhagyma
1 nagy maréknyi rukkola
200 g feta sajt (laktózmentes)
4 evőkanál olíva olaj
só, bors, citromlé
ízlés szerint: friss bazsalikom, koriander
Elkészítés
A bulgurt kétszeres mennyiségű sóval, borssal ízesített vízbe felforraljuk, majd alacsony hőfokon puhára főzzük. Ez idő alatt elkészítjük a többi hozzávalót. Megmossuk a paradicsomokat és a hagymát, majd apróra vágjuk őket. A rukkolát megmossuk és megszárítjuk, míg az olíva bogyót felkarikázzuk, a sajtot pedig felkockázzuk. Amikor megfőtt a bulgur, akkor hagyjuk kihűlni, majd ízesítjük olíva olajjal, szükség esetén további sóval, borssal és pici citromlével. Ízlés szerint adhatunk hozzá friss bazsalikom- vagy korianderleveleket. Legvégül pedig hozzákeverjük a bulgurhoz a saláta többi alkotóit, a zöldségeket, olívabogyót és a sajtot.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 499 kcal
Fehérje: 16 g
Zsír: 25 g
Szénhidrát: 50 g
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus