(gluténmentes, IR kompatibilis)
Hozzávalók 6 db palacsintához:
60 g hajdinaliszt
60 g barna rizsliszt
2 teáskanál útifűmaghéj
1 mokkás kanál sütőpor
4 teáskanál xilit
2 „S” méretű tojás
30 g vaj
1 dl tej
2 teáskanál kókuszzsír
100 g ricotta
100 g mangó
Elkészítés:
Kimérjük és összekeverjük a liszteket. Hozzáadjuk az útifűmaghéjat, a sütőport és az édesítőszert, majd a tojásokat, végül pedig a tejet és az olvasztott vajat. Kézi habverővel simára keverjük a tésztát. Egy serpenyőbe kevés zsiradékot teszünk, majd szilikonforma segítségével kisütjük a palacsintákat.
A krémhez összeturmixoljuk a mangót a ricottával, palacsinta tetejére kenjük, majd egy-egy kisebb darab mangó kockával díszítjük.
Energia-és tápanyagtartalom 1 palacsintában:
Energia: 203 kcal
Fehérje: 7 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 24 g
A receptet összeállította és fotó:
Sárga Diána
dietetikus