Hozzávalók 10 adaghoz:
- 200 g mandula
- 1 ek sörélesztőpehely
- 2 tk útifűmaghéj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
Előzőleg mandulatej készítéséhez használt mandulából visszamaradt mandula darálék, vagy 1 napig áztatott majd alaposan leturmixolt mandula az alapja a növényi sajtnak. A mandulához keverjük az útifűmaghéjat, sörélesztőpelyhet, reszelt fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot. Kerek formákba rakjuk, legalább fél órára hűtőbe rakjuk, majd fogyaszthatjuk kenyérhez, zöldségekhez.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
- Energia: 129 kcal
- Fehérje: 6 g
- Zsír: 10 g
- Szénhidrát: 2 g