(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
Mennyiség: 10 adaghoz
Hozzávalók:
200 g mandula
1 ek sörélesztőpehely
2 tk útifűmaghéj
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
Előzőleg mandulatej készítéséhez használt mandulából visszamaradt mandula darálék, vagy 1 napig áztatott majd alaposan leturmixolt mandula az alapja a növényi sajtnak. A mandulához keverjük az útifűmaghéjat, sörélesztőpelyhet, reszelt fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot. Kerek formákba rakjuk, legalább fél órára hűtőbe rakjuk, majd fogyaszthatjuk kenyérhez, zöldségekhez.
Tápanyag összetétel 1 adagban:
Energia: 129 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 2 g
A receptet összeállította:
Varga Dóra dietetikus