Máktej recept
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 100 g mák
- 3 ek eritrit
Elkészítés:
A növényi tej elkészítéséhez a mákot néhány órára vízbe áztatjuk. Ezt követően a mákot beletesszük a növényi tejkészítő gépbe, felöntjük tiszta vízzel a jelzésig, és a növényi tejkészítő programot bekapcsoljuk. Ha kész, egy fém szűrő, vagy vastag pelenka segítségével átszűrjük a tejet, a maradék mák őrleményt kiszárítjuk, és süteményekhez újra felhasználhatjuk. Majd utólag, ízlés szerint édesítjük a máktejet. 2-3 napig hűtőben tárolhatjuk a növényi tejitalt.
Az EgészségÁruda 2016. 02. 23-án növényi tejkóstolást tart. A program részletes leírása itt található.
Forrás: EgészségÁruda