Gluténmentes, diabetikus és tojásmentes
Hozzávalók 6 zsemléhez:
- 160 g MIMEN kenyér lisztkeverék
- 195 g gluténmentes zabpehely
- 1 cs. porélesztő
- 15 g dió
- 15 g tökmag
- 15 g naraforgómag
- 5 g szódabikarbóna
- 20 g margarin
- 175 ml kefir
- 30 g reszelt sárgarépa
- 30 g reszelt cukkini
- 30 g reszelt sajt
- só ízlés szerint
Elkészítés:
160 gramm zabpelyhet ledarálunk és összekeverjük a kenyérliszttel, zabpehellyel, durvára vágott magvakkal, porélesztővel, szódabikarbónával és a sóval. Ez után hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a margarint, végül a kefirt. Elkezdjük összegyúrni, majd ha összeállt a tészta, akkor 6 db zsemle formát készítünk belőle. Tegyük őket lazán egymás mellé, takarjuk le enyhén beolajozott alufóliával és konyharuhával. 30 percig hagyjuk őket kelni. Előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. A reszelt sajtot a sütés felénél szórjuk a zsemlék tetejére.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 304 kcal
Fehérje: 12 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 41 g
Receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus