(gluténmentes, tejmentes, diabetikus)
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 25 g útifű maghéj
- 2 db tojás
- 50 g hajdinaliszt
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat gyors mozdulatokkal összekeverjük egy keverőtálban az útifűmaghéjjal. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk a kissé ragadós masszából. Kevés hajdinalisztet szórunk egy nyújtódeszkára és néhány milliméter vastagságú tésztát nyújtunk. Vékony csíkokat vágunk a tésztából és forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt megfőzzük a tésztát. Ízlés szerint készíthetünk belőle édes vagy sós ételeket is.
Energia- tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 358 kcal
Fehérje: 18 g
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 39 g