Gluténmentes, tejmentes ínyencség
Hozzávalók: (kb. 15 db kekszhez)
-130g hajdinaliszt
-20g nádcukor
-25g eritvia
-55g kókuszolaj/vaj
-1 db tojás
-1 tk levendulavirág
-vanília kivonat
-50g fehér csokoládé
-2-3 ek hideg víz szükség szerint
Elkészítés:
Kimérem a lisztet és a hideg kókuszzsírt, majd összemorzsolom őket. Hozzáadom a nádcukrot, az édesítőt és a levendula virágot. Elkeverem, majd felütök egy tojást és külön tálban csomómentesre kikeverem, így adom hozzá a keksz tésztájához. Beleteszem a vanília kivonatot, az apróra tört csokoládét, ha nem áll össze a tészta, akkor pár evőkanál hideg vizet teszek még a tésztába. Összegyúrom és folpackba csomagolva hűtőben pihentetem 30 percig.
A sütőt előmelegítem 180°C-ra. A tésztát kiveszem a hűtőből, leveszem a folpackot és körülbelül 3 cm átmérőjű hurkát formázik belőle, majd fél centiméter vastag szeletekre vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a kekszeket. 180°C-on, 10 percig sütöm őket, majd hagyom kihűlni.
Egy darab energia- és tápanyagtartalma:
90 kcal, 1g fehérje, 5g zsír, 10g szénhidrát, 2 g rost
A fotót készítette és a receptet összeállította:
Szabó Lucia, dieteikus