Egy gluténmentes, laktózmentes, hisztamin-szegény fogás, amelyet ízlés szerint sült, grillezett vagy friss zöldségekkel, gabona alapú (gluténmentes étrendben pl. kölessel, hajdinával) körettel tálalhatunk.
Hozzávalók 4 adaghoz (24 db diónyi gombóchoz)
- 500 g laktózmentes rögös túró
- 70 g kukoricadara
- 2 db tojás
- só, oregánó (illetve ízlés szerint egyéb fűszerek)
Elkészítés
1. A tojásokat egyenként felütjük, majd villával fellazítjuk őket.
2. Hozzáadjuk a kukoricadarát, majd az áttört túrót és fűszereket.
3. 10-15 percig hagyjuk pihenni. Közben egy magas falú lábasban vizet melegítünk.
4. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a tésztából, majd nem forrásban lévő, hanem gyöngyöző vízbe engedjük őket.
5. Amint feljöttek a víz tetejére, további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük.
Ízlés szerint sült, grillezett vagy friss zöldségekkel, gabona alapú (gluténmentes étrendben pl. kölessel, hajdinával) körettel tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom 1 darab túrógombóc esetén (ha összesen 24 darabot készítettünk:
47 kcal, 3 gramm szénhidrát, 2 gramm zsír, 4 gramm fehérje
A receptet összeállította:
Szarka Dorottya dietetikus