Kókuszos kölesfelfújt (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 20 dkg gluténmentes köles
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- vaníliarúd
- csipet só
Elkészítés:
A kölest felöntjük tejjel és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. Kb 15-20 percet igényel a köles megpuhulása. Tejberizs állagúnak kell lennie. Miután levesszük a tűzről, 15 percig fedő alatt pihentetjük, majd kivesszük a lábasból és hagyjuk kigőzölni. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, amit a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk a
kókuszreszeléket, vaníliarúd kikapart belsejét végül a tojások kemény habjával lazítjuk. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített 150 °C-os sütőben kb. 1 órán át sütjük.
forrás: allergiakozpont.hu