Ha marad egy kis piskóta a hólabda készítése után, akkor jöhet a kókuszgolyó! Ennek elkészítése azért is ideális, mert lehet variálni a tésztával. Süthetünk pudingos piskótát, akár vaníliapudingból, puncspudingból vagy csokipudingból is. Ízlés szerint mákos piskóta is süthető. Az ünnepek egyik elmaradhatatlan desszertje viszonylag gyorsan elkészíthető, még a kisgyermekek is besegíthetnek.
Hozzávalók:
- 30 dkg piskótamaradék (gluténmentes), süteményszélek, pl. ha a hólabdából elég sok fölösleg megmarad 5 evőkanál tej
- 4 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg kókuszreszelék kevés darált dió (ízlés szerint, de el is lehet hagyni)
- 2 evőkanál karobpor, vagy gluténmentes kakaópor
- 8 dkg porcukor (esetleg méz) kevés kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
Ha még sincs piskótamaradék, akkor 2 tojásból piskótatésztát csinálunk, ez hamar kész van (ha egy lisztérzékeny van a családban akkor ez kb. 2 napra elég), és kisütjük. Ha kihűlt a tészta, utána szétdaraboljuk egy edénybe, meglocsoljuk 5 evőkanál tejjel, lágy margarinnal, dióval, kókuszreszelékkel, kakaóval, és mézzel/porcukorral, majd addig gyurmázzuk, míg a tészta össze nem áll. Itt még lehet ízesíteni vagy az állagán javítani. Ha összeállt a tészta, golyókat formálunk belőle, meghempergetjük kókuszreszelékben, és betesszük egy rövid időre a hűtőbe. Ezután lehet tálalni.
forrás: allergiakozpont.hu