gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, IR barát
Hozzávalók: (2 főre)
1 db közepes cukkini
fél csomag spárga (kb 8 szál)
1 ek olaj
fél csomag friss kapor
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
só, bors
Elkészítés:
Egy tapadásmentes serpenyőben hevíteni kezdem az 1 evőkanál olajat, közben az újhagymát megtisztítom, felvágom és az olajra terítem, hagyom fonnyadni.
A spárgát és a cukkinit megtisztítom, letöröm a spárga fás szárát, majd tetszőleges méretűre darabolom. Ezt is a serpenyőbe teszem. A fokhagymát is megtisztítom, ráreszelem a zöldségekre. Sózom, borsozom, összepirítom, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt párolom 5 percig. Amikor már majdnem puha, leveszem a fedőt és lepirítom, hogy picit megbarnuljon. Ha kész leveszem a lángról és apróra vágott friss kaporral összekeverem.
Fantasztikus tojással, húsok mellé, nyári grill partikon.
Egy adag energia- és tápanyagtartalma:
80 kcal, 3g fehérje, 5g zsír, 5g szénhidrát, 3g rost
Receptet összeállította és fotó:
Szabó Lucia, dietetikus