HOZZÁVALÓK:
1 bögre kuszkusz
1,5 bögre kókusztej
1 evőkanál lenmag
6 evőkanál eritrit
4 dl cocomas
4 ek. kakaópor
ELKÉSZÍTÉS:
- A lenmagot egy kis pohárba rakjuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Néhány órán keresztül állni hagyjuk, majd ha már kocsonyás állagú lett a pohár tartalma, akkor leturmixoljuk.
- Közben a kuszkuszt felöntjük másfélszeres mennyiségű forró kókusztejjel és 10 percig hagyjuk lefedve, hogy magába szívja a folyadékot.
- Ezt követően ízesítjük 3 evőkanál eritrittel, és hozzákeverjük a leturmixolt lenmagot.
- A kész masszát egy tortaformába rakjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
- Közben a behűtött cocomast egy habverő segítségével tejszínhab állagúra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a maradék eritritet.
- Miután a kuszkuszos tészta kihűlt, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kakaós krémet.
- Fogyasztás előtt néhány órára érdemes hűtőbe tenni a süteményt.