Hozzávalók (mennyiség: 20 db)
- 25 dkg zsírszegény túró
- 22 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg búzasikér
- 6 ek eritrit
- 5 g sütőpor
- 1 dl víz
- 20 g vaj
- 1 db tojás
- 2 ek kakaó
Elkészítés:
A túrót összedolgozzuk a zabpehelyliszttel, búzasikérrel, 2 ek eritrittel, sütőporral, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagságúra, majd megkenjük az olvasztott vajjal, végül alaposan megszórjuk a kakaós eritrites keverékkel. A csigát szorosan feltekerjük, kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A tetejüket megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tápanyag összetétel 1 db-ban:
- Energia: 78 kcal
- Fehérje: 5,8 g
- Zsír: 8,7 g
- Szénhidrát: 2 g