(gluténmentes, tojásmentes, IR-kompatibilis)
Hozzávalók 4 személyre:
Tortillához
160 g zabpehelyliszt (gluténmentes)
3 evőkanál olíva olaj
víz, só
+ liszt a nyújtáshoz
Feltéthez:
120 g főtt csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
60 g piros kápia paprika
200 g paradicsom
40 g rukkola
20 g vöröshagyma
60 g nyers brokkoli
125 g joghurt
1 evőkanál olíva olaj
bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
Serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál olíva olajat, ill. tegyük bele a megtisztított és átnyomott fokhagymákat. Mérjük ki a csicseriborsót, csepegtessük le a levét, majd pirítsuk szép pirosra a fokhagymával együtt. Sütés közben ízesítsük borssal. Ezután mossuk meg a zöldségeket és vágjuk apró darabokra. Keverjük ki a joghurtot egy pici vízzel és ízlés szerint ízesítsük borssal, oregánóval egyéb fűszerekkel. Ha ezekkel elkészültünk kicsit tegyük félre a feltét hozzávalóit és készítsük el a tortillákat.
Egy edénybe mérjük ki a lisztet, adjunk hozzá sót és olajat. Kezdjük el összegyúrnia tésztát, majd közben óvatosan adagoljunk hozzá vizet, hogy összeálljon. Amikor elkészült szedjük négy darabra a tésztát és lisztezett deszkán sodrófával és a kezünk segítségével alakítsunk ki szép kerek, vékony tortillákat, amelyek mindkét oldalát süssük meg zsiradék nélkül egy teflon edényben. Ha készen vannak a tortillák helyezzük őket négy tányérra, majd rétegezve helyezzük rá a feltétet. Kezdjük a rukkolával, majd tegyük rá a paradicsomot, hagymát, brokkolit, paprikát, arra a pirított csicseriborsót és végül öntsük le a joghurtos dresszinggel.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 352 kcal
Fehérje: 10 g
Zsír: 16 g
Szénhidrát: 40 g
A receptet összeállította és a képet készítette:
Sárga Diána
dietetikus