Hozzávalók:( 1 adaghoz)
-30g tönkölydara
-1 dl mandula ital (édesítetlen)
-1 dl víz
-csipet só és fahéj
-vanília kivonat
-1 ek eritrit
-feltét ízlés szerint: gyümölcs, túró, olajos magvak, kakaópor
Elkészítés:
A tönkölydarát a mandula itallal és vízzel egy lábosba öntöm, ízesítem fahéjjal, vaníliával, sóval. Alacsony lángon sűrűre főzőm, ez körülbelül 3-5 percet vesz igénybe. Tetszőleges feltéttel fogyasztom: almával és házi mogyoróvajjal, vagy holland (cukormentes) kakaóporral vagy fagyasztott erdei gyümölccsel és túróval.
Egy adag energia- és tápanyagtartalma (feltét nélkül):
117 kcal, 4g fehérje, 20g szénhidrát, 0g zsír, 3g rost
Fotózta és a receptet összeállította:
Szabó Lucia, dietietikus